HTML

Kastélyszálló: kastélyszállók Magyarországon

Magyarországon néhány száz éve virágzott a kastélyépítészet, melyek egy részét - az elmúlt évek gondos munkájának köszönhetően - kastélyszállóvá alakítottak, így jelenleg kb. 720 védett kastély található Magyarországon, ebből közel félszáz működik kastélyszállóként.

Friss topikok

Linkblog

Az első ötcsillagos kastélyszálló: Kastélyhotel Sasvár Resort*****

2010.11.18. 20:02 szallas

Az 1881-82-ben épült neoreneszánsz stílusú Károlyi kastély Ybl Miklós tervei alapján készült.  A vadászkastélyt a források szerint a Károlyi család keresztelte Sasvár névre. A Tanácsköztársaság után az állam eltulajdonította a birtokot a Károlyiaktól, akik csak a II. világháború végén kapták vissza két évre egykori birodalmukat. A szocializmus idején gyermeküdültetésre használták, de az elmúlt évtizedben ismét magántulajdonba került. 1996-ban vásárolta meg a jelenlegi tulajdonos az épületet és a körülötte elterülő parkot, amelyet 2 éves felújítás követett.

1998. decemberében megnyitott Magyarország első ötcsillagos kastélyszállója, Kastélyhotel Sasvár Resort***** néven, amely a legmagasabb színvonalon szolgálja az immár 12 éve visszajáró és a kastélyt először felfedező Vendégeket. A parádsasvári kastély számos érdekességet és kellemes meglepetést tartogat. A lenyűgöző, korhű belsőn túl a szálloda extra szolgáltatásai közé tartozik a díjmentes wellness-részleg használat, a gyermekek díjmentes elszállásolása, a földalatti folyósó, amely összeköti a kastély szárnyait. További érdekességekről következő bejegyzésünkben írunk, ahol a kastélyszállók további érdekességeiről olvashat.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kastelyszallo.blog.hu/api/trackback/id/tr482457891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása