HTML

Kastélyszálló: kastélyszállók Magyarországon

Magyarországon néhány száz éve virágzott a kastélyépítészet, melyek egy részét - az elmúlt évek gondos munkájának köszönhetően - kastélyszállóvá alakítottak, így jelenleg kb. 720 védett kastély található Magyarországon, ebből közel félszáz működik kastélyszállóként.

Friss topikok

Linkblog

Az első magyarországi kastélyszálló

2010.11.06. 21:58 szallas

Egyre divatosabb kifejezés a hazai turisztikai életben és a szálláskeresésben a kastélyszálló kifejezés, melynek oka talán egyértelmű: a számos hazai kastélyból közel félszáz fogad már Vendégeket. A szép tájak felfedezése mellett egy-egy ilyen utazás felér egy igazi időutazással is. De vajon melyik volt Magyarország egyik elsőként megnyílt kastélyszállója? A válasz a Hotel Kastély Szirák.

A sziráki kastély 1747-ben épült, több tulajdonosváltás után került sor a felújításra, amely 1979-tõl 1985-ig tartott.

A kastély 1985-tõl üzemel, mint szálloda, Magyarországon elsõként, mint kastélyszálló.

"Jelenleg 4 csillagos szállodaként mûködik a kastélyszálló. Szolgáltatásaink széles körûek, van szaunánk, szoláriumunk, lehetõség van lovaglásra, rendelkezünk játékteremmel, tekepályával, teniszpályával, van pezsgõfürdõnk, és építési engedélyünk van egy welness központ létesítésére. Nagyon jól mûködõ éttermünk van, elsõ osztályú étterem és nemzetközi konyhával üzemel. Különbözõ rendezvényeket tartanak nálunk, konferenciákat, képzéseket, esküvõket, családi rendezvényeket, keresztelõt, erre kialakítottunk egy felszentelt termet, amit kiskápolnának hívunk, bármilyen rendezvényt meg tudunk tartani benne. 25 fürdõszobás szobánk van. A nagytermünk az egy nagyon szép freskókkal díszített terem. 5 hektáros õspark van a kastély mögött egy nagyon szép környéken."

From: http://partnerinfo.eu/text.aspx?id=SZIRAKHOTELKASTELY

További információk a hazai kastélyszállókról a Kastélyszállók Magyarországon blogon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kastelyszallo.blog.hu/api/trackback/id/tr162429314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása